Integriran okenski prezračevalnik z 90% rekuperacijo toplote

Integriran okenski prezračevalnik z 90% rekuperacijo toplote

Integrirani okenski prezračevalnik z 90% rekuperacijo toplote

ZAKAJ AVTOMATSKO PREZRAČEVANJE

Sistemi prezračevanja samodejno odvajajo izrabljen zrak z neprijetnimi vonjavami, odvečno vlago ter škodljivimi snovmi in dovajajo svež in filtriran zrak. Tako preprečujejo nastanek plesni in ugodnih življenskih pogojev za pršice, prprečujejo prepih in vdor zunanjega hrupa, prahu in zraven varčujejo z energijo. 

INOVATIVNOST

Nova generacija okenskega prezračevalnika, ki deluje po znanem principu regenerativne izmenjave toplote. Tako imenovani hranilnik toplote je umeščen na sredino zračnega toka, ki ga ustvarja ekonomični motor z aksialnim ventilatorjem. Z izmenjajočo smerjo zračnega toka, ki se ga namensko povzroča z ddelovanjem ventilatorja, se keramično jedronapolni s toplotno energijo zraka, ki izhaja iz prostora, ter jo oddaja v dovajani zrak. Ta proces je tako učinkovit, da se pri prezračevanju izgubi le 10% energije za ogrevanje. Sistem v kompletu vsebuje dve takšni izmenično delujoči enoti. 

PRIJAZNOST DO OKOLJA 

Kaj pomeni 90% učinkovitost povrnitve toplote si pojasnimo z enostavnim izračunom. 
Pri zunanji temperaturi -10°C in sobni temperaturi 20°C nam prezračevalnik dovaja sveži zrak z temperaturo 17°C. 
Prav tako pomemben je učinkovit filter. Alergiki bodo lahko zadihali. Cvetni prah, umazanija in prašni delci nemorejo več v bivalne prostore. Filtri so trajni in enostavni za čiščenje. 

MAJHNOST

Prezračevalnik je izdelan kot naložni element okvirja okenskega ali vratnega profila in se lahko elegantno vključi v osnovno konstrukcijo. 

TEHNIČNI PODATKI: 

Pretok zraka 3,5/5/m3/h
(3 stopnje) 

Potrebna moč 2,5/2,8/3,8W
Specifično potrebna moč 0,48w/m3/h
Priključna napetost/frekvenca 220V/50H
Rekuperacije toplote 85,8-96,9%

DIMENZIJE:

Presek 86×92mm
Dolžina 1,5 in 2,5m (krajša se do dolžine 1,05m)
Notranja maska 984×92mm